Onze wens voor de wereld

We koesteren een diepe liefde en empathie voor mensen die te maken hebben met huidproblemen. Onze missie is om hen te ondersteunen en hen te helpen zich comfortabel en zelfverzekerd te voelen in hun eigen huid. We willen hun dagelijkse strijd verlichten en een bron van hoop en verlichting zijn.

Ons verhaal

Ga er even lekker voor zitten, pak een kop thee en dan vertel ik je waar ons verhaal is begonnen.

Mijn naam is Natalie, oprichtster en het gezicht achter Soap Storie. 
Bij Soap Storie draait alles om mijn persoonlijke reis en mijn passie voor het maken van zeep.
Het begon allemaal vanwege de verschillende huidproblemen binnen ons gezin, waardoor ik nieuwsgierig werd naar het creëren van mijn eigen zeep. Wat eerst alleen een nieuwsgierigheid was, groeide al snel uit tot een ware passie en een onwrikbare vastberadenheid.

Mijn dochter heeft een allergie voor zeep en conserveringsmiddelen waardoor zij van baby af aan structureel ernstig eczeem heeft. We wilden niet dat hormoonzalf haar jonge huid zou schaden en vele doktersbezoeken, dermatologen en huilende douchebeurten met dure (medicinale) zepen verder besloot ik dat het anders moest. Ik ging op onderzoek uit en dook in wetenschappelijke studies, historische gebruiken en ervaringen van natuurlijke producten om een inzicht te krijgen in de werking van natuurlijke producten op de gevoelige huid. Hierbij lag mijn focus op eigenschappen als kalmering, hydratatie, ontstekingsremming en herstel van de huidbarrière.

Daarna begon het testen en experimenteren. Het volgen van cursussen, nog meer kennis opdoen en heel veel oefenen met heel veel mislukkingen. Het was een sprong in het diepe, maar het resultaat was opmerkelijk. De eczeem van mijn dochter begon langzaam te verdwijnen en ze kon eindelijk weer met plezier douchen. Mijn volgende gedachte ging uit naar mijn man, die al jaren last heeft van psoriasis. Hij had zijn zoektocht naar verlichting allang opgegeven. Zou mijn natuurlijke zeep hem kunnen helpen? Opnieuw dook ik in onderzoeken en experimenteren. Ik was dan ook heel blij om te zien dat de psoriasis van mijn man geleidelijk aan verbeterde. Het inspireerde me om verder te gaan en onze ontdekkingen bleven niet lang onopgemerkt.

Er kwam steeds meer vraag naar mijn producten en ik besefte dat ik iets bijzonders in handen had. Maar ik wilde meer dan alleen zeep maken. Ik stelde mezelf een belangrijk doel: Eerlijke, pure en natuurlijke producten die niet alleen goed zijn voor de gevoelige huid, maar er ook visueel aantrekkelijk uitzien. Geen saaie natuurzeep maar rauw, kleurrijk, vrolijk en speels. Zeep met een verhaal, een eigen karakter dat een glimlach op je gezicht tovert. Ik geloof namelijk dat je jezelf kunt verwennen met hoogwaardige zeep die zowel effectief als prachtig is.

Naast mijn liefde voor het creëren van natuurlijke producten, koester ik ook andere passies. Ik ben een liefhebber van kruidenthee, waarvan ik geniet tijdens mijn ontspanningsmomenten. Als een ware booklover kan ik mezelf helemaal verliezen in een meeslepend verhaal. In feite ben ik vijf jaar lang actief geweest als bookstagrammer, waar ik mijn liefde voor boeken en mooie verhalen met anderen deelde. 


"Every soap has a storie and every storie has a soap"


Inmiddels is mijn dochter volledig eczeem vrij en is de huid van mijn man nooit eerder zo zacht en rustig geweest. Ondanks dat hun huidproblemen vergelijkbaar leken, realiseerde ik me dat iedereen een ander verhaal heeft, uniek en persoonlijk. Dit inspireerde me om mijn liefde voor boeken te combineren met mijn passie voor handgemaakte natuurlijke verzorgingsproducten. Zo ontstond het idee om iedere zeep een verhaal te geven, en elk verhaal een zeep.
Vanuit die gedachte werd Soap Storie geboren. 

Van liefde komt niets dan liefde🧡
In mijn producten vind je precies dat: liefde voor de huid, liefde voor de natuur, en liefde voor het unieke verhaal dat ieder van ons met zich meedraagt. Bij Soap Storie draait het allemaal om het creëren van een unieke ervaring. Ik wil je niet alleen voorzien van hoogwaardige zeep, maar je ook inspireren en betoveren met de verhalen die achter elk stuk zeep schuilgaan. Dus ga met me mee en ontdek de magie van Soap Storie, waar zeep niet alleen een product is, maar een reis vol creativiteit, passie en vreugde.