Dromen met opengeslagen boek en koffie ballonnen

Mijn reis naar een duurzame creatie

Als je mij al kent, een warm welkom terug op mijn vernieuwde blogavontuur!
Voor degenen die mij nog niet kennen: Hai! Mijn naam is Natalie, eigenaar van Soap Storie, voormalig bookstagrammer en boekblogger. Vandaag neem ik je mee naar de diepste wens van mijn hart, die al geruime tijd sluimert en nu de kans krijgt om te bloeien. Maar voordat ik je mee ga nemen op deze prachtige reis gaan we eerst een klein stukje terug in de tijd.

Al bijna achttien jaar houdt deze droom zich schuil in de schaduwen van ons leven, af en toe de kop opstekend met een zachte fluistering. "Hoe zou het zijn?" terwijl ik me voorstel hoe ik daar sta, omringd door de vruchten van deze langgekoesterde droom. Het is als een oude vriend die af en toe aanklopt, herinnerend aan de potentie en de belofte van wat zou kunnen zijn. In juni begon voor mij een onstuimig avontuur, eentje waarvan je weet dat wanneer de klok aan het einde van het jaar 12 uur slaat, alles anders zal zijn dan hoe ik dit jaar begon.
Ik heb namelijk diep van binnen de keuze gemaakt om alleen nog maar te doen waar ik 1000% 'JA' tegen zeg. En weet je, die keuze heeft een wereld van verschil gemaakt. Het was alsof ik mijn eigen leven weer in handen nam, de regie teruggreep en de koers uitzette naar datgene waar mijn hart al die jaren naar verlangde. Die sluimerende droom kreeg ineens ruimte om te groeien, om te bloeien. En daarmee keerde ik weer terug naar mijn basis, gebaseerd op een quote die ik met mij meedraag in alles wat ik doe:

Quote over groeien met een bloem op de achtergrond

Maar wat is dan die droom?
Mijn ultieme droom is een plek creëren waar ik volledig mezelf kan zijn, omringd door de kalmerende aanwezigheid van de natuur. Ik verlang naar een duurzaam zeepatelier, gevestigd in een huisje temidden van groen. Stel je een ruimte voor waar kruiden aan het plafond hangen, een weelderige kruidentuin gevuld met geurende schatten, en een boomgaard die de horizon omarmt. In dit atelier wil ik met liefde en toewijding natuurlijke zeep produceren, gebruikmakend van ingrediënten die rechtstreeks uit mijn eigen kruidentuin en boomgaard komen.
Deze droom draag ik niet alleen en sluit naadloos aan bij de droom van mijn man, namelijk een bed and breakfast creëren, een toevluchtsoord waar gasten kunnen genieten van de rust en schoonheid van de natuur. Bij aankomst worden de gasten verwelkomd door de verleidelijke geur van zelfgebakken appeltaart en de belofte van een voedzaam ontbijt met verse eitjes van onze vrolijk rondscharrelende kippen. Elk verblijf wordt doordrenkt met duurzaamheid, met gratis verzorgingsproducten in de kamers en een winkeltje op het erf waar je mijn handgemaakte collecties kunt kopen.

De allereerste stap op mijn opwindende reis is al gezet. Momenteel onderzoek ik de mogelijkheid om een stukje land te bemachtigen op een volkstuin, waar de kiem van mijn kruidentuin en zeepatelier zal ontspringen. Wanneer ik nu naar mijn visonboard kijk, dat al die tijd in mijn kleine voorraadkamer hangt, voelt het niet langer als een 'wat als.'
Nee, het voelt als een 'wanneer.' Want ik heb geleerd dat als je met volle overgave 'ja' zegt tegen wat je écht wilt, de universele krachten beginnen samen te spannen om je te helpen die droom werkelijkheid te maken.

Dus, hier staan we dan, aan het begin van een avontuur dat mijn hart sneller doet kloppen. Deze blog wordt meer dan woorden op een scherm; het wordt mijn virtuele dagboek. En het wordt zoveel betekenisvoller met jou erbij.
Ik nodig je uit om samen met mij deze reis te volgen, af en toe op zondagochtend, gehuld in mijn badjas en met een dampend kop thee naast mijn laptop, zal ik je bijpraten over de ontwikkelingen, de hobbels op de weg, en de vreugdevolle momenten die het verwezenlijken van mijn droom met zich meebrengt. 

En heb je zelf een droom die al even meeloopt in je leven? Laat me je aanmoedigen om er vol voor te gaan. Stel je voor, zie jezelf daar al staan, en herinner jezelf aan de kracht van een besluit genomen met een 1000% 'JA'!

 

Terug naar blog

4 reacties

You go girl!

Anouk

Yo go girl!

Anouk

De zepen zijn heerlijk, als de B&B er is komen we logeren. Voor nu eerst genieten van je verhalen.

Hillian

Yeaaahhh! Dit gaat sowieso lukken en sneller dan dat je nu denkt! Daar ben ik van overtuigd! Iedereen die kennis maakt met jouw zepen wil niks anders meer.. En ik kan nu al niet wachten om te komen overnachten op jullie B&B!

Xxx

Talitha Van de voorde

Reactie plaatsen